субота, 23 червня 2012 17:15

Влітку не можна відбілювати шкіру

Влітку не можна відбілювати шкіру
ФОТО: jlady.ru

"Жінкам влітку ні в якому разі не можна виконувати ті косметичні процедури, як вони роблять в інші пори року" , -- розповіла Gazeta.ua косметолог Ніна Шевцова з Києва.

Жінка наголосила , що в період сонячної активності майже всі салонні процедури небажані.

"Шкіра й так страждає від надлишку ультрафіолету, а ці процедури порушують захисний шар шкір, травмують її. Тому ніяких механічних пілінгів і відбілювань. Це призведе до знищення епідермісу, шкіра стане беззахисною. Не можна також проводити лазерні шліфування, які знищують папіломи, родимки і судинні зірочки. Під дією сонця на їхньому місці виникне стійка гіперпігмегнтація. Всі ці процедури краще відкласти до осені".

Якщо все ж таки без них не обійтися, косметолог радить після того кілька днів не засмагати.

"Зверніть увагу на креми з вітаміном А. Ними влітку не можна користуватися, бо вітамін А підвищує чуттєвість шкіри до ультрафіолету і може викликати алергію. Креми із таким здається корисним вітаміном С теж зараз не бажані, бо він блокує процес виникнення меланіну. Його відбілюючі властивості влітку тільки зашкодять".

Рослинами з відбілюючим ефектом - петрушкою, лимоном, полуницею, огіроком - які гарно підходять дял домашніх масок, теж не варто зловживати. Фруктові кислоти, що містяться в них, відбілять шкіру, але після цього пару днів не можна засмагати, бо можуть вискочити пігментні плями, а засмага буде нерівномірною.

Щоб вберегти шкіру в спеку, жінка рекомендує не використовувати важкі, жирні захисні креми. Їх краще замінити на гелі, емульсії, рідкі креми, які інтенсивно зволожують шкіру.

"Золоте правило – користуйтеся сонцезахисними кремами для обличчя з високим рівнем SPF не менше 30, а ідеально 50. Тоді вам не загрожуватимуть веснянки, пігментація, шкіра довше залишиться молодою. Сонце – головний ворог шкіри. Хай краще вона буде блідою і молодою, аніж засмаглою і в зморшках", –підсумувала косметолог.

Зараз ви читаєте новину «Влітку не можна відбілювати шкіру ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути