пʼятниця, 15 червня 2012 17:23

Вугрі на обличчі з'являються після різкого схуднення

Вугрі на обличчі  з'являються після різкого схуднення

"На початку літа на обличчі з'явились вугрі, все сталося буквально за день-два. Найбільше запалення — на підборідді. Мию обличчя тоніками, але вони не допомагають. До цього сиділа на дієті, бо хотіла схуднути. За місяць скинула 6 кілограмів, але тепер лікую обличчя", - каже киянка Ярослава Жовніренко, 23 роки.

Столичний дерматолог 29-річний Кузьма Хобзей каже, вугрі на обличчі часто виникають через гормональні збої, особливо якщо різко схуднути.

"Коли жінка чи чоловік морить себе суворими дієтами, має багато стресів, то швидко втрачає вагу. Це дуже впливає на роботу гормонів. Організм звик виробляти гормони для великої маси тіла, а коли маса зникає, кількість гормонів якийсь час лишається та сама. Через надлишок гормонів шкіру висипає вугрями, особливо багато їх на підборідді. Це — сигнал, що порушилася робота ендокринної системи".

Жінкам, які різко худнули і після цього на обличчі з'явилися прищі, радить перевіритися у гінеколога-ендокринолога.

"В цього лікаря не обов'язково сідати у крісло, його цікавитиме лише рівень гормонів. Треба перевіритися у перші дні, коли виникли вугрі. Бо від збою може збільшитися щитовидка, виникнуть супутні недуги".

Якщо шкіра схильна до утворення вугрів, не можна користуватися жирними кремами й лосьйонами.

"Шкіру із прищами двічі на день змазують розчином саліцилової кислоти. Якщо шкіра почала свербіти і боліти, прищі можна прибрати лазером. Він створює акустичну хвилю, яка подразнює шкіру, активізує імунітет. Організм  кидає усі свої сили на боротьбу із запаленням, недуга минає".

Також вугрі лікують світлом і радіочастотами. Вони знищують бактерії на шкірі та у сальних залозах.

"Поверхня шкіри розгладжується, пори вужчають. Зазвичай призначають курс із 8-10 процедур, роблять їх двічі на тиждень".

Зараз ви читаєте новину «Вугрі на обличчі з'являються після різкого схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути