Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2013 12:46

Чай з базиліку і чорного перцю лікує від застуди

Чай з базиліку і чорного перцю лікує від застуди
Фото: tvz.kiev.ua

"Влітку хворіти найгірше, а у мене саме застудився син — пересидів у воді у спекотні дні, прийшов додому блідий, втомлений і з температурою 37 з гаком.- розповідає 30-річна киянка Поліна Мазур. - Зазвичай радять їсти часник та цибулю або таблетки, але в малого від часника починається печія, а на хімію зайвий раз не хочу покладатися, довелося пошукати якісь інші рецепти. Вирішили зупинитися на аюрведі. Допомогло."

Жінка спробувала заварити замість чаю базилік — в аюрведі він вважається чудовим тонізуючим та протизапальним засобом. У перші дні застуди такий чай допомагає зняти запалення горла, ефірні олії полегшують дихання при нежитю.

"Чайну ложку сухого листя базиліку або гілочку свіжого вкидаю у чашку, оскільки син почав покашлювати — додала також трохи чорного перцю та кориці, вони також допомагають при застуді та ангіні, а перець ще й іде як відхаркувальний засіб. Настоюю протягом 7-10 хвилин і даю пити".

У такий чай можна додати трохи меду. Замість перцю можна покласти кілька гвіздочків гвоздики.

"Гвоздика дезинфікує і знімає біль у горлі, вона так само лагідно діє на шлунок — навіть лагідніше ніж перець. Тому, якщо маєте виразку шлунку — перець краще одразу замінити гвоздикою", - розповідає Поліна.

З гвоздики можна зробити також наступний чай: на кілька гвіздочків приправи слід взяти дві чайні ложки м'яти перцевої та натерти кілька ложок свіжого кореню імбиру, залити окропом, пити гарячим.

"Такий чай допомогає найкраще у перші дні застуди. Мій малий вже на наступний день мав нормальну температуру, а під вечір вже знов гуляв із друзями надворі", - ділиться жінка.

 

Зараз ви читаєте новину «Чай з базиліку і чорного перцю лікує від застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути