понеділок, 04 лютого 2013 06:30

Макароновий салат заправляють соусом із базиліку

Автор: фото з сайта www.blyoudo.ru.
  Салат ”із бантиками” готують із фігурних макаронів, вареної стручкової квасолі, помідорів. Заправляють соусом з оливкової олії з прянощами
Салат ”із бантиками” готують із фігурних макаронів, вареної стручкової квасолі, помідорів. Заправляють соусом з оливкової олії з прянощами

— Салат із бантиками вигідно робити на вихідні. Його виходить багато, наїдний. Вистачає на всю сім'ю на два дні,— каже киянка Крістіна Желізняк, 22 роки. — Рецепт узяла з кулінарної книжки.

Ставить на вогонь каструлю з підсоленою водою. Варить 250 г макаронів-бантиків. Доливає чайну ложку оливкової олії. Макарони вийдуть смачніші, духмяніші й не злипатимуться. Готові зливає на друшляк і не промиває.

— Брали італійські, але наші українські нічим не гірші. Тільки краще купувати звичайні, а не кольорові. Бо від фарбника мають присмак, наче з пластика, а не борошна.

Доки холонуть макарони, відварює 0,5 кг замороженої зеленої стручкової квасолі. Висипає її в окріп і додає два зубці часнику. Варить 5-7 хв. на малому вогні.

— Щоб було швидше, можна ставити одразу дві каструлі з водою і готувати одночасно. Але треба не проґавити й приготувати лід для квасолі.

Висипає кубики льоду у друшляк. Зверху викидає гарячу, щойно зварену квасолю. Від переміни температури квасоля не темніє, залишається яскраво зеленою й хрумтить.

Змішує з макаронами, додає баночку консервованої кукурудзи, 150 г накраяного дрібним кубиком твердого сиру. Можна російського чи будь-якого іншого. Вкидає розрізані на четверо 200 г свіжих помідорів черрі.

— Можна й інші помідори, але доведеться дрібніше кришити. Не така гарна буде форма, розлазитимуться.

До салату кладе ще 10-12 чорних маслин. Радить брати з кісточкою, такі смачніші. Кістку дістає руками, плід розриває навпіл. Заправляє салат соусом, що готує в блендері. Збиває 80 мл оливкової олії, сік одного лимона, пучок зеленого або червоного базиліку й зубець часнику.

— Базилік на смак, хто який більше любить. А з часнику завжди витягую серединку, тоді не має поганого запаху. Солю й перчу після того, як змішаю з соусом, бо він гострий. Інакше легко пересолити.

Салат найкраще виглядає у скляних салатницях, бо завдяки кольорам яскравий. Але за святковим столом, коли багато страв, треба розраховувати сили й багато його не їсти, бо доволі ситний.

Зараз ви читаєте новину «Макароновий салат заправляють соусом із базиліку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути