четвер, 08 червня 2006 19:21

Базилік добре росте у піщаному ґрунті

79-річний Олександр Власов, мешканець села Новоукраїнка на Рівненщині, шість років вирощує на городі спеції. Серед кропу, петрушки та пастернаку видніються грядки з базиліком та коріандром.

— Завжди мріяв про міні-плантацію на дачі, от і взявся вирощувати прянощі сам, — розповідає дачник. — Майже всі екзотичні спеції потрапляють до нас сушені. А до деяких страв краще додавати зелені приправи. Наприклад, до салатів та супів більше смакує кінза — той самий коріандр, але щойно з грядки. Прянощі треба сіяти щовесни — базилік і кінза цвітуть лише рік.

Виростити прянощі просто, особливого догляду вони не потребують. Єдине, без чого не визріють, — без сонця. Базилік добре почувається у піщаному ґрунті, виросте й у горщику на підвіконні. Його можна висаджувати як петрушку — будь-якої пори року. А кінза любить тепло і не переносить заморозків, тому її висаджують навесні у вологу землю. У сиру погоду рослину можна прикрити поліетиленом. Поливати спеції дачник радить щоранку, тоді зернятка проростуть за 2–3 тижні. Коли зелень досягне 15–20 сантиметрів, її можна зрізати.

Зараз ви читаєте новину «Базилік добре росте у піщаному ґрунті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути