понеділок, 03 грудня 2012 00:45

Базилік перетирають із олією

— Восени купую 10 літрів оливкової олії. Готую з неї на зиму заправку для салатів, — каже пенсіонерка 65-річна Катерина Олійник із міста Миронівка Київської області.

Бере базилік, тархун, кріп і петрушку. Ретельно миє й висушує.

— Ріжу або рву руками й складаю в блендер. Додаю туди трохи оливкової олії, щоб легше мололося. Коли маса стає, як густе пюре, додаю ще трохи олії. Все роблю на око.

Розливає в пляшки з-під олії, виносить у погріб.

— Вона не псується до двох років. Зберігає всі вітаміни й корисні речовини. Коли заправляю нею салат, аромат стоїть на всю хату. А коли починаєш їсти, здається, що зелень щойно зірвана з грядки.

Заправку використовує для овочевих, м'ясних і рибних салатів.

— Можна тонким шаром намазати на хліб. Виходить смачний бутерброд.

Зараз ви читаєте новину «Базилік перетирають із олією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути