понеділок, 06 липня 2015 17:21

Заступник генпрокурора під час обшуку намагався порвати посвідчення слідчого - нардеп

Заступник генпрокурора під час обшуку намагався порвати посвідчення слідчого - нардеп
У затриманих посадовців виявили тисячі доларів США

Нардеп від "БПП" і колишній журналіст Сергій Лещенко розповів, що перший заступник генпрокурора Володимир Гузир, який відкрив справу проти заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе намагався порвати посвідчення слідчого, який проводив обшук у першого зама начальника Головного слідчого управління Володимира Шапакіна.

"Як кажуть джерела, Гузир намагався порвати посвідчення слідчого, який проводив обшук у першого зама начальника Головного слідчого управління Шапакіна. Супроводжуючи це погрозами, що той більше не буде працювати в Генпрокуратурі. Думаю, історія з посвідченнями - правда, враховуючи, що після цього Гузир вніс до ЕРДР провадження щодо Сакварелідзе за статтею "Захоплення державних установ", - написа Лещенко на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Лещенка суть претензій Гузиря в тому, що підрозділи "Альфа", коли входило на територію Головного слідчого управління Генпрокуратури, поклало на підлогу співробітників Управління держохорони, яке здійснює охорону будівлі.

"При цьому у слідчих дійсно не було ордера на обшук у кабінеті прокурорів, але вони діяли, керуючись правом на обшук при "невідкладному випадку", коли існує загроза майну і безпосередньо переслідуючи злочинців. Однак якщо ще вранці Гузир рвав і метав з погрозами на адресу учасників затримання Шапакіна, але після доповіді Порошенко притих", - написав він.

Нагадаємо, сьогодні у Києві затримано першого заступника глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. 

Зараз ви читаєте новину «Заступник генпрокурора під час обшуку намагався порвати посвідчення слідчого - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути