понеділок, 06 липня 2015 13:46

У Генпрокуратурі розгорається скандал на найвищому рівні
7

 		 Сторінка "ЄвроМайдан" у FacebookФотографии з обшуку у першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна.
Фото: Сторінка "ЄвроМайдан" у Facebook

На фоні боротьби із хабарниками у Генпрокуратурі України розгорається скандал на найвищому рівні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав депутат від "БПП" і колишній журналіст Мустафа Найєм.

"Скандал в Генпрокуратурі. У Києві затримано першого заступника глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено в цілому близько 500 тис. дол США, а також коштовності та цінні папери", - пише він.

За інформацією Найєма, під час обшуку у Шапакіна було знайдено: $130 тис. в кабінеті, $30 тис. і €22 тис у будинку, $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі, документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси.

"При обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами із загальною кількістю 65 каменів", - повідомив нардеп.

Найєм зазначає, що операція проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе та голови СБУ Василя Грицака. За його словами скандал полягає у тому, що проти самого Сакварелідзе відкрили кримінальне провадження.

"А тепер дивовижне. За результатами цієї операції було відкрито кримінальне провадження відносно... Давида Сакварелідзе. Справу відкрив перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир за статтею "захоплення державної установи". Справа в тому, що в ході затримання чиновників був використаний загін Альфа, якому довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", - написав він.

Пізніше президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook підтвердив факт "проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та прокуратури Київської області".

Порошенко також розмістив фото, на якому йому про цю операцію доповідають Грицак, Сакварелідзе та Гузир. На столі перед ними лежать, ймовірно, фотографії вилучених при обшуку речей.

 

Керівництво ГПУ та СБУ доповіли про проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та...

Posted by Петро Порошенко on 6 липня 2015 р.
Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі розгорається скандал на найвищому рівні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути