Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2010 09:12

В 2013 році Землю очікує небачена техногенна катастрофа - вчені

В 2013 році Землю очікує небачена техногенна катастрофа - вчені

У 2013 році на Сонці розіграється "ідеальна магнітна буря", яка за прогнозами фахівців NASA, призведе до техногенної катастрофи на Землі.

Такі висновки містяться в доповіді Річарда Фішера, голови відділу NASA, що займається спостереженням за Сонцем. За словами вченого, вже зараз температура на сонячній поверхні стрімко зростає.

Річард Фішер у інтерв'ю газеті Daily Mail заявив, що магнітні бурі призведуть до збою комунікаційних і комп'ютерних систем, виведуть з ладу мобільний і супутниковий зв'язок, викличуть збої в роботі аеропортів. Через сонячну активність може "лягти" банківська система.

Сайт The Register перераховує технічні катаклізми, що відбувалися на Землі під час сонячних бурь. У 1859 році через магнітну бурю вийшов з ладу телеграф в США і Європі. У 1921 році підвищена сонячна активність вивела з ладу транспортну систему Нью-Йорку. "Сонячний шторм" 1989 року призвів до порушення електропостачання у Квебеку, через що 6 мільйонів канадців залишилися без світла і тепла.

"Ідеальна електромагнітна буря", що виникає в результаті гігантських ядерних вибухів на Сонці, здатна прорвати природні захисні засоби Землі, впливаючи на роботу всіх комп'ютеризованих систем.

Наслідком сонячної бурі, за прогнозами вчених, може стати тривала економічна криза.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В 2013 році Землю очікує небачена техногенна катастрофа - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути