середа, 24 лютого 2010 20:01

На Сонці 10 днів триватимуть спалахи

На Сонці 10 днів триватимуть спалахи

В наступні 10 днів на сонці почнуться спалахи, що можуть спровокувати перебої в радіозв"язку та роботі електронної техніки. Коли сонячний вітер зіткнеться з магнітним полем землі це вплине і на самопочуття людей.

Спалахи будуть не такими активними, як на початку лютого. Тоді американський супутник Hidone зафіксував 18 спалахів за добу. Зараз викиди плазми будуть помірними. Їхній пік почнеться 26 лютого. За кілька днів сонячний вітер дійде до Землі та зіткнеться з магнітним полем.

Віктор Шпорик з Української спілки астрономів повідомив, що в ці дні можуть виникнути несправності в роботі систем супутникового зв"язку та ліній електропередач. Можуть вийти з ладу де-які електроприлади.

"Хоча для таких аварій потрібна більша сонячна активність. Зараз ми будемо спостерігати лише одинокі сплески магнітних хвиль. На півночі планети посилиться полярне сяйво, що виникає в наслідок зіткнення сонячного вітру з Землею", - розповів вчений.

В NASA планують на час спалахів активізувати дослідницьку роботу зонду Hidone. Він зможе отримати нові данні про точну температуру сонячних плям. Вважається, що вони виникають там де є збурення магнітного поля найближчою зірки.

Зараз ви читаєте новину «На Сонці 10 днів триватимуть спалахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути