понеділок, 20 жовтня 2008 13:31

5 порад як пережити економічну кризу

1. Ніякої паніки. Вона тільки посилить ситуацію. Якщо ви услід за сусідом побіжите в банк знімати гроші з внеску, за вами спрямуватися весь будинок, потім вулиця, район і місто. Таку атаку більшість банків навряд чи витримають.

2. Розберіться з боргами.
Зараз не кращий час займати чи давати гроші у борг. Ставки по кредитах до кінця року можуть вирости від 2 до 5%. Причому тепер практично у всіх кредитних договорах є пункт, що дозволяє банку при настанні ряду випадків підвищувати процентну ставку без узгодження з клієнтом. Якщо ви вже позичили гроші в банку, зверніть увагу на наявність подібного пункту у вашому договорі. Якщо він є - краще напружитися і погасити кредит.

3. Копіть гроші.
Відмовтеся на якийсь час від дорогих покупок. На заперечення, що накопичення "зжере" інфляція, експерти відповідають: якщо попит на товари і послуги впаде, ціни підуть вниз.

4.Вчіться економити.
Ціни поки ростуть, а от підвищення зарплат в більшості компаній або взагалі не буде, або буде незначним.

5. Простудіюйте Трудовий кодекс.
У ряді компаній вже почалися скорочення. У групі ризику банки, інвестиційні, страхові, будівельні компанії, ті фірми, які активно займали гроші за кордоном. Врахуйте, що про скорочення вас повинні попередити за 2 місяці, в день звільнення - видати допомогу у розмірі місячного заробітку, повідомляє АиФ.

Зараз ви читаєте новину «5 порад як пережити економічну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути