пʼятниця, 21 листопада 2014 22:45

Українська криза очима міжнародної преси

Українська криза  очима  міжнародної преси
Фото: joinfo.ua

Міжнародні видання проаналізували ситуацію в Україні і зміни, які сталися після Майдану.

Daily Telegraph:
"Рік тому кияни одразу ж вийшли на вулицю, тим самим запустивши ланцюг вирішальних подій, які спричинили чи не найсерйознішу європейську кризу за багато років і відродили страх нової Холодної війни"

"Замість того, щоб підкоритися, противники Януковича продовжили опір під пронизливим холодом, протестуючи проти будь-якої форми залякування чи зловживання"

"Під градом пострілів тисячі не рушили з місця"

"Сьогодні ситуація в Україні дуже складна. Після прийняття угоди про перемир'я майже 1000 людей було вбито"

"Дії протестувальників на Майдані, можливо, запустили ланцюг подій, яких вони не прагнули і не могли передбачити. Проте їхня справа – збереження права України вирішувати власну долю – залишається такою ж благородною і важливою, як і рік тому"

International New York Times:
"Україна ще з початку незалежності потерпає від корупції. Теперішня криза просто зобов'язує лідерів сформувати уряд і сформулювати реалістичну економічну і політичну стратегію"

"Але слід визнати, що київська влада, а точніше президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, має обов'язки, які слід виконувати"

"Зараз навіть "фіговий листочок перемир'я" зник. Російська техніка заходить на схід України. Криза в Україні зайшла у глухий кут. Мирна угода, підписана у вересні в Мінську, насправді ніколи повністю не виконувалася, хоча і дала можливість сфокусуватися на стабілізації української економіки"


Wall Street Journal:
"На додачу, велика кількість сучасної зброї та бойовиків, включно з російськими військами, напряму впливають на ситуацію з правами людини у східній Україні"

Видання зазначає, що ситуація у зоні конфлікту стає усе більш гнітючою "через колапс правопорядку та прихід паралельних систем управління"

New York Review of Books:

"Захід повинен виявляти рішучість, якої йому бракує у відносинах із Кремлем. Чи будуть це сильніші економічні санкції, чи військова допомога Києву, чи й те, і інше, західні лідери мають пам'ятати урок рейсу МН17: якщо Кремль не зупинити, він піде на все, щоб затвердити своє панування на теренах колишньої радянської імперії"

 The Economist:

"Наразі МВФ надав Україні близько третини того, що обіцяв у квітні. За нашими розрахунками, розрив у фінансуванні становить близько 20 млрд дол. Але МВФ досі чекає на результат коаліційних переговорів у Києві, які затягнулися, перед тим, як вділити ще грошей. Допомога надійде не раніше 2015 року; це може виявитися надто пізно"

Зараз ви читаєте новину «Українська криза очима міжнародної преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути