пʼятниця, 10 травня 2024 22:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Впевнені в українських силах" в США відреагували на новий наступ росіян на Харківщині

"Впевнені в українських силах" в США відреагували на новий наступ росіян на Харківщині
В США не очікують серйозних проривів під час нового наступу росіян на Харківщині, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. Фото: Getty Images

США очікують, що російські сили продовжать просування в межах своєї нової спроби наступу на півночі Харківської області, але не очікують "серйозних проривів".

Російські сили готувалася до нього під час тривалої затримки схвалення додаткової допомоги для України в Конгресі. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає AFP.

"Росія, цілком можливо, здійснить подальші просування в найближчі тижні. Але ми не очікуємо якихось серйозних проривів, і з часом приплив американської допомоги дозволить Україні протистояти цим атакам протягом 2024 року", - сказав представник Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаємо наших сил на харківські напрямки, усе необхідне для захисту позицій забезпечуємо - Зеленський

Він спрогнозував, що російські сили в подальшому збільшать інтенсивність вогню і перекинуть додаткові війська, "намагаючись створити неглибоку буферну зону вздовж українського кордону".

"Ми впевнені в українських і працюємо цілодобово, щоб забезпечити їх обладнанням, інструментами, зброєю, необхідною для захисту від цих атак", - запевнив Кірбі.

Російські окупанти здійснили спробу штурму на Вовчанському напрямку о 5 ранку 10 травня, повідомляло Міноборони України. У Харківську область спрямували резервні підрозділи Сил оборони, наразі "тривають бої різної інтенсивності", ЗСУ утримують позиції, розповіли у міністерстві.

До цього глава Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив посилення обстрілів Вовчанська та роботу російських ДРГ. Проте, за його словами, угрупування противника не становить загрози для Харкова.

Зараз ви читаєте новину «"Впевнені в українських силах" в США відреагували на новий наступ росіян на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути