середа, 21 вересня 2011 10:26

У Великій Британії відкрився музей злоякісних пухлин мозку

У Великій Британії відкрився музей злоякісних пухлин мозку

У Великій Британії відкрився музей, в якому зберігаються зразки злоякісних пухлин мозку. Як повідомляє BBC, сховище клітин, необхідних для різних досліджень, створено на базі Університету Глазго (University of Glasgow).

Керівник проекту професор Університету Глазго Ентоні Челмерс заявив, що вільний доступ до зразків пухлинної тканини підвищить результативність відповідних досліджень, що проводяться як британськими, так і зарубіжними фахівцями.

Банк пухлин був створений завдяки пожертвам 30 тисяч фунтів, зібраними Анітою Сміт з Гемпшира, чия 16-річна дочка Шарлотта померла від раку мозку. На її честь новій організації дали ім'я "Банк надії Шарлотти".

Челмерс відзначив, що пошук нових засобів лікування раку мозку ускладнюється значною різноманітністю злоякісних пухлин, що вражають орган. Учений висловив сподівання, що велика кількість представлених у банку зразків дозволить прискорити розробку нових видів терапії.

У березні 2011 року британська влада оголосила про створення аналогічного банку пухлин грудей. Основне сховище зразків пухлинної тканини буде відкрите в місті Ноттінгем за підтримки місцевого університету та регіонального фонду Національної служби охорони здоров'я (NHS).

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії відкрився музей злоякісних пухлин мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути