четвер, 15 грудня 2011 22:49

Спікер кримського парламенту задоволений введенням в судах регіональних мов

Спікер кримського парламенту задоволений введенням в судах регіональних мов

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов вважає, що рішення Конституційного суду України, який дозволив використовувати в судах поряд з державною регіональні мови і мови національних меншин, наближає Україну до європейського досвіду вирішення мовних проблем, повідомляє прес-служба парламенту автономії.

"Україна поступово наближається до європейського досвіду розв'язання мовних проблем", - заявив Константинов у четвер, коментуючи рішення КС від 13 грудня 2011 про використання в судах нарівні з державною регіональних мов і мов національних меншин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів радіють, що нарешті почують в судах 13 мов, а не лише українську

Він також нагадав, що Верховна Рада Криму неодноразово зверталася на адресу органів державної влади з ініціативою внесення змін до законів України, що обмежують використання російської мови.

У квітні поточного року парламент автономії направив звернення до голови Верховної Ради України Володимиру Литвину з питанням про необхідність ухвалення проекту закону "Про мови в Україні", який передбачав розширення права органів місцевого самоврядування визначати російську та інші національні мови - регіональними. Проте комітет Верховної Ради з питань культури і духовності вніс главі українського парламенту пропозицію про повернення проекту закону без розгляду його на пленарному засіданні парламенту України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У судах офіційно дозволили використовувати російську мову й інші

"Сподіваюся, що процеси демократизації в гуманітарній сфері в Україні будуть продовжуватись. Верховна Рада автономії має намір і далі ініціювати розширення сфери використання російської мови, оскільки нею говорить значна частина населення автономії, включаючи представників інших національних меншин", - заявив кримський спікер.

Зараз ви читаєте новину «Спікер кримського парламенту задоволений введенням в судах регіональних мов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути