субота, 25 квітня 2015 21:19

Російські байкери таки вирушили з Москви "на Берлін"

Російські байкери таки вирушили з Москви "на Берлін"
Фото: ТАSS

Байкери з російського клубу "Ночные волки" вирушили в мотопробіг із задекларованим маршрутом Москва – Берлін. Про це інформує "Радіо Свобода".

Це сталося попри відмову у в'їзді цих громадян Росії до Польщі, Чехії та Німеччини.

Офіс канцлера Німеччини Ангели Меркель навіть звернувся до зовнішньополітичного відомства анулювати візи для учасників мотопробігу.

Раніше повідомлялося, МЗС Польщі виступило проти в'їзду на територію групи російських мотоциклістів. Слідом за Польщею Чехія теж відмовилась впускати путінських байкерів, розцінюючи акцію як провокаційну.

Нагадаємо, російський байкерський клуб "Нічні Вовки" їде в "європейське турне". Байкери декларують, що мотопробіг присвячений 70-й річниці перемоги над нацизмом, і стверджують, що планують відвідати в кількох країнах Європи поховання, меморіали, музеї, пам'ятні місця, пов'язані з Другою світовою війною. 9 травня росіяни сподіваються зустріти в Берліні.

Однак, виїхали "вовки" без свого лідера "Хірурга" - Олександра Залдостанова - особистого друга Володимира Путіна. Він залишився у Москві – чекає свого закордонного паспорту, який наразі знаходиться у одному із посольств.

Один із членів мотоклубу перед виїздом прокоментував заборону їхнього перебування на території європейських держав.

"То скажіть мені по закону, що саме вам не подобається: обличчя моє не подобається чи марка мого мотоциклу не подобається, чи те, що я їду по пам'ятних місцях? А коли за часи війни наші війська втрачали величезну кількість людей, звільняючи Європу від фашистської гидоти, тоді подобалось? А зараз не подобається?", - зайвив байкер.

Зараз ви читаєте новину «Російські байкери таки вирушили з Москви "на Берлін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути