четвер, 29 грудня 2016 00:33

Перший в Україні підрозділ жінок-десантників розпочав підготовку

Перший в Україні підрозділ жінок-десантників розпочав підготовку

Жіноча рота або рота прекрасної статі. Так себе називають курсантки першої жіночої групи, яка проходить десантну підготовку в 199-му Навчальному центрі ВДВ.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Нічого подібного ще не було. Приходили жінки військовослужбовці, але лише одна, дві. Але щоб одночасно 44 - це вперше. На курсі вони проходитимуть вогневу підготовку, тактичну, медичну, психологічну та підготовку зі звязку", - розповіла командир навчальної роти загальновійськової підготовки жінок Юлія Федоренко.

Керівництво навчального центру розповідає, що жінок навчатимуть як і військових-чоловіків. Аби стати десантницями, курсантки повинні стрибнути з парашутом.

"Я була приватним підприємцем, надавала юридичні послуги. Але підвищене почуття справедливості привело мене в армію", - каже курсант Наталя Якименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уся Світлодарська дуга - це тактична операція" - військовий експерт озвучив прогноз

"Жінка може виконувати завдання, мені здається, навіть краще, ніж чоловік. Важко, звісно, справлятися з емоціями, ми всі переживаєм, бо це перший стрибок. Сподіваємось, все в нас буде добре, ми з усім впораємося", - говорить курсант Ірина Гребінь.

За словами інструкторів з парашутної підготовки, курсантки впевнено виконують тренувальні стрибки на тренажері і добре засвоюють матеріал.

Доброволець Алла Федорченко поїхала на війну за коханим. "Перше відчуття війни було 1 листопада торік, коли везли волонтерів у Піски й потрапили під обстріл. Якраз вечоріло. Побачила, як розриваються міни. Страху не було. Лише відчуття, що знімаєшся у фільмі про війну і паралельно дивишся його в 7D кінотеатрі."
Зараз ви читаєте новину «Перший в Україні підрозділ жінок-десантників розпочав підготовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути