Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2013 12:31

На Тернопіллі священик проводить проповіді з допомогою нетбука та безпровідної мишки

Проповіді з мультимедійним супроводом проводить в з селищі Скала-Подільська, на Тернопіллі 28-річний греко-католицький священник Василь Германюк. Наприкінці минулого року отець вперше зробив презентацію для своїх парафіян, проілюструвавши нею притчу „Про нерозумного багача". Перед проповіддю в костелі, який використовує громада, розгорнули екран та встановили проектор. Розповідаючи притчу Германюк керував показом слайдів за допомогою нетбука та безпровідної мишки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопіллі душевнохворий прочитав Службу Божу, а тоді пограбував церкву

"Під час цієї проповіді в старших людей в очах світилося велике здивування. Більшість відгуків були позитивні. Правда, хтось на сайті в коментарі написав, що комп?ютера в церкві не треба, а треба священника. Але я тим новшеством літургіки не порушив. То ж не те, що я запис зробив і сам з церкви пішов. Відпрацював все як то і положенно священнику", ? розповідає Gazeta.ua Германюк.

Через деякий час після мультимедійної проповіді священик, за допомогою проектора та екрану, провів ще одну новаторську акцію - Скайп-конференцію з місцевими школярами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Папа Римський боротиметься з недугами церкви

Отець зареєстрований в соцмережі Вконтакті. Має там більше 800 друзів.

"Було до мене питання чи можна через Вконтакті сповідатися. То я відписав, що спілкуватися і розраховувати на збереження таємниці розмови – можна. То звичайна духовна розмова получається, де священник може щось порадити, людині стане легше. Але звільнення від гріха так отримати не можна. Це таїнство, яке відбувається при особистій зустрічі – людина каїться, а священик дає розрішення", ? пояснює отець.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопіллі священик проводить проповіді з допомогою нетбука та безпровідної мишки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути