пʼятниця, 15 лютого 2013 13:53

На Тернопіллі душевнохворий прочитав Службу Божу, а тоді пограбував церкву

На Тернопіллі душевнохворий прочитав Службу Божу, а тоді пограбував церкву
Фото: gazeta.ua

20-річного злодія, що йшов селом в священичому вбранні, зловили в селі Великі Бережці, недалеко Почаєва, на Тернопіллі. Він ніс з собою кілька образів, п?ять літрів вина, кухонний ніж і релігійні книжки.

З?ясувалося, що все це він вкрав вдень у місцевій церкві. Перед тим як вийти з храму, одягнув на себе ризу.

„Церква, в яку він заліз, далеко від села – на Божій горі. Літом там багато паломників, а зимою люди тільки на служби приходять. Близько другої дня, коли хлопець заліз в храм, там не було нікого. Міг зникнути непомітно, але пішов в одязі священника просто через село. Там його побачив чоловік, який при тій церкві прислужував. Викликали мене. Той хлопець не був п?яний, і не наркоман. Коли питали чого в священичий одяг вдівся, то казав, що просто хотів Службу Божу почитати. Розповів, що він в церкві ще й свічки палив, і молитви читав„ ? розповів Gazeta.ua дільничний інспектор, що обслуговує Великі Бережинці Олександр Ящук.

Крім вина і книг в злодія знайшли винесені з церкви гроші – сім гривень, десять російських рублів, один долар США і одинадцять тисяч білоруських рублів.

„В нашому регіоні церкви обкрадають рідко, та і то, наскільки говорять, це не було якесь спеціальне пограбування. В хлопця просто не все добре з головою", ? розповідає сільський голова Великих Бережців Жанна Базюк.

Злодія тримають під домашнім арештом. Направили на медичну експертизу. Її результатів ще немає.

 

Зараз ви читаєте новину «На Тернопіллі душевнохворий прочитав Службу Божу, а тоді пограбував церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути