вівторок, 25 грудня 2012 20:22

Під Новий рік у книгарнях з'являться "Теплі історії до шоколаду"

Під Новий рік у книгарнях з'являться  "Теплі історії до шоколаду"
Надійка Гербіш Фото: facebook.com

28 грудня в тернопільській книгарні "Є" відбудеться презентація книжки письменниці та перекладачки Надійки Гербіш "Теплі історії до шоколаду". Вона є автором "Теплих історій до кави", які зараз є лідером продажів.

"Це не є продовженням кавових історій. Було би недоречно, бо це закінчені історії. Єдине - лишили частину назви: "Теплі історії до..." - як вказівку на своєрідну жанрова відмінність, оптимістичну літературу. "...історії до кави" були трохи меланхолійні. "... до шоколаду" будуть більш оптимістичними, рок-н-рольними. В них багато натхнення", - розповіла Надійка.

За її словами, книжка умовно ділиться на три частини.

"Перша - це подорожні замальовки, без жодних вигадок, стенографування. Це "шоколадні" міста, у яких я бувала. Сіетл, Берлін, Стамбул, Люблін, Варшава, Лондон шматками теж шоколадний. У цій книзі не буде такої прив'язки до шоколаду, як було з кавою. Інколи шоколад - це просто колір пальта героя. Це не продукт, загорнутий у фольгу, а символ натхнення, хорошого настрою. Друга частина - це короткі новели подібні до "кавових", тільки більш оптимістичні. Наприклад, "Лікарняний шоколад" - це есе про запах в лікарнях. Насправді, там пахне не тільки сумом і медикаментами, а й надією - а з нею і шоколадом.

Третя частина - наслідок мого проекту "Тисяча і одна щаслива намистина". Щоп'ятниці викладала на блозі коротеньку - в одне речення - надихаючу пораду. У книжці їх не 1001, а 101 і вплетені у сюжет невеличкої новели. Ще є кілька різдвяних історій, про Новий рік ні - у мене немає до нього пієтету", - розповіла авторка.

Із 31-го грудня "Теплі історії до шоколаду" будуть у всіх книгарнях "Є".

"Також видавець обіцяє надсилати книжку поштою в міста, де немає книгарні "Є". Треба тільки попросити його на сторінці "Теплих історій..." у Фейсбуці. Думаю, книжку буде приємно читати і чоловікам, і жінкам. Отримувала листи-відгуки про "Теплі історії до кави" і від чоловіків, але дівчат і жінок набагато більше, звісно. Найбільше здивував і порадував священник греко-католицької церкви, який написав, що використовуватиме мої новели в проповідях. Ще дуже сподобався лист від юнака, який написав, що читаючи "Теплі історії..." зрозумів, що вже дуже давно не говорив своїй мамі "я люблю тебе" практичним способом. Встав і помив посуд", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Під Новий рік у книгарнях з'являться "Теплі історії до шоколаду" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі