пʼятниця, 14 травня 2010 08:37

На півдні Одещини можуть відродити військові бази

На півдні Одещини можуть відродити військові бази

Нова влада має намір впритул зайнятися воєнною безпекою півдня Одеської області, можливо, навіть відродити там військові бази, розформовані за роки незалежності.

За словами губернатора Одеської області Едуарда Матвійчука, найближчим часом відбудеться засідання РНБО, присвячене цій проблемі, і до кінця року в Болграді з'являться перші військовослужбовці.

Хто саме і скільки, він не уточнив, але, за даними джерел в Міноборони, там розмістять посилений механізований батальйон чисельністю до 600 осіб з технікою.

"Вперше такі плани з'явилися в 2008-му році. Ющенко наказав підготувати інфраструктуру, але почалася криза, і все стихло", - пояснили у відомстві.

Військовий експерт Ганна Шелест вважає, що передислокація пов'язана зі складною стратегічною обстановкою в регіоні.

"З одного боку - Придністров'я, де слід очікувати посилення позицій Росії, з іншого - Румунія, яка вже пред'являє нам територіальні претензії (наприклад, хоче дунайський острів Майкан – ред.). Вочевидь, у Генштабі усвідомили, що допустили помилку, оголивши південно-захід, і поспішають відновити позиції", - зазначила вона.

Зазначимо, болградську дивізію розформували у 2003-му під тиском НАТО (блок був проти присутності біля своїх кордонів десантників - ред.), а військове містечко та один з найбільших у світі аеродромів розграбували.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «На півдні Одещини можуть відродити військові бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути