четвер, 14 березня 2013 22:54

Млинці з червоною ікрою, ігри й хороводи – київські кадети відсвяткували Масляну
19

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Кадети та панянки київського державного ліцею-інтернату №23, що знаходиться на вул. Салютній, 11-А, 14 березня на площі біля навчального закладу відзначили свято Масляної тематичним ярмарком.

"Родзинкою" цьогорічної Масляної є майстер-клас по ліпленню вареників, які варять у казанку прямо на території ліцею", – каже режисер свята Наталія Кузьменко, одягнена в червону хустку, на шиї масивне намисто.

Хлопці у військових формах з азартом торгують наїдками, пропонуючи їх скуштувати присутнім. Кадети пригощають киян млинцями з червоною ікрою, варениками з сиром, пиріжками з яблуками, сирниками, печивом та іншими солодощами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Масляну у Мистецькому Арсеналі покажуть "сільський гламур" і навчать малювати за технікою Деміена Херста

"Ці вареники мама робила своїми руками. А я їй допомагав. Правда, я не пам'ятаю з чим вони", – хвалиться 8-класник Євген.

За іншим столом учні 6-А класу заохочують покупців знижками: "Купуємо у нас! Акція! Вареники по гривні!". До них підходять старшокласники, цікавляться начинкою і беруть кілька вареників із капустою.

Ліцеїстам допомагають ярмаркувати батьки, рідні та друзі.

"Ця ідея дійсно хороша. Я готувала вареники, млинчики, узвар варила. Продаємо недорого, в основному по гривні, по дві", – ділиться з Gazeta.ua Галина Олексіївна, бабуся 2-класника ліцею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруський спецназ відсвяткував Масляну розбиванням головою палаючих цеглин

На подвір'ї гучно лунає музика, діти весело водять хороводи та підспівують. Неподалік група кадетів змагається у перетягуванні канату. Ще частина учнів із дорослими граються у "Вожатого".

"Цей захід дуже легко було влаштувати, адже тут навчаються кадети. Вони настільки організовані, взагалі весь колектив прекрасний і творчий. Усі зібрані кошти від продажів на ярмарку будуть направлені на лікування вчителя та учня цього ліцею-інтернату", – каже організатор свята.

Масляна завершується частуванням варениками та млинцями присутніх. Усі розходяться, коли починає вечоріти.

Зараз ви читаєте новину «Млинці з червоною ікрою, ігри й хороводи – київські кадети відсвяткували Масляну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути