середа, 15 травня 2024 22:53

Арештована яхта зрадника Медведчука перейшла під прапор України

Арештована яхта зрадника Медведчука перейшла під прапор України
Арештована яхта зрадника Віктора Медведчука перейшла під прапор України. Фото: Yacht Charter Fleet

Заарештована яхта "Royal Romance", яка належала проросійському політику Віктору Медведчуку, отримала свідоцтво про право плавання під державним прапором України.

Відповідні зміни вже внесено до Міжнародної морської організації. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

"Це історичний момент для нашої країни. Перший в історії України заарештований актив, що знаходиться за кордоном, отримав державну реєстрацію в Україні", - заявив Євген Ігнатенко, голова Служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

За його словами, це сприятиме подальшому продажу заарештованої яхти та надходженню коштів її продажу до державного бюджету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для будівництва змінили русло річки: ЗМІ показали розкішний маєток Медведчука

Ігнатенко також зазначив, що відповідні зміни до Міжнародної морської організації (ІМО) щодо яхти "Royal Romance" уже внесено.

Хорватський окружний суд міста Спліт ухвалив рішення про передачу яхти Royal Romance Віктора Медведчука Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу.

Розкішну п'ятипалубну яхту Royal Romance довжиною 92,5 метра побудувала відома нідерландська суднобудівна компанія Feadship. На ній є басейн і каюти для 14 гостей і 22 членів екіпажу. Її орієнтовна вартість - близько $200 млн.

У 2020 році стало відомо, що Медведчук задекларував офшорну компанію Fregata Marine Ltd, якій належить яхта "Royal Romance" на свою дружину Оксану Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Арештована яхта зрадника Медведчука перейшла під прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути