понеділок, 28 січня 2013 21:38

Королевська розроблятиме концепцію соціального розвитку України на 2013-2023 рр.

Королевська розроблятиме концепцію соціального розвитку України на 2013-2023 рр.
Королевська пообіцяла в стислі строки створити проект концепції соціального розвитку на 2013-2023 рр. Фото: news.liga.net

При Міністерстві соціальної політики створено науково-експертну раду з підготовки проекту концепції соціального розвитку на 2013-2023 рр.

До неї увійшли міністр соціальної політики України Наталія Королевська, директор ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України", академік НАН України Валерій Геєць, президент Центру економічного розвитку, член-кореспондент Академії технологічних наук України Олександр Пасхавер та інші, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Як повідомила міністр, науково-експертна рада має у стислі строки створити проект концепції соціального розвитку на 2013-2023 рр.

"Ми створили при Мінсоцполітики науково-експертну раду з найбільш авторитетних представників наукових та експертних кіл, наших соціальних партнерів, щоб системно та виважено, але у досить стислий термін підготувати Проект Концепції соціального розвитку держави на 2013-2023 рр.", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська відчула любов народу: завалили заявами, дарували книги та ікони

Як пояснила Королевська, серед головних пріоритетів - скорочення рівня бідності, забезпечення ефективної зайнятості населення та підвищення оплати праці, а також удосконалення системи пенсійного забезпечення та соціального захисту. За її словами, спільно розроблений проект буде обговорено з іншими міністерствами, профспілками, громадськістю та винесено на розгляд Кабінету міністрів.

"Характерно, що цього року експерти Всесвітнього економічного форуму в Давосі головною загрозою десятиріччя назвали соціальну нерівність - збільшення "розриву" у доходах між багатими і бідними. Без стратегічного розуміння і орієнтирів соціального розвитку державна політика будуватися не може. Як кажуть: "Якщо не знаєш, куди йдеш - можна дуже здивуватися, куди ж ти прийшов", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Королевська розроблятиме концепцію соціального розвитку України на 2013-2023 рр.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути