четвер, 26 листопада 2015 08:04

Євромайдани об'єднуються (день 6)
9

 

В Україні шостий день тривають акції на підтримку євроінтеграції. До протесту приєднуються виші - страйк оголосили студенти Київського національного університету Шевченка та Києво-могилянської академії.

 

Об'єднавшись біля пам'ятника Шевченку, вони колоною пішли на Європейську площу. Також до них приєдналися близько 50 студентів Львівського національного університету, які автобусом дісталися до Києва.

На Майдані Незалежності перед студентами виступив депутат Європейського парламенту від Польщі Павел Коваль.

"Ви стійте тут за свій край, а ми про вас не забудемо", — наголосив він.

 

Євромайдан у центрі столиці підтримав і кримськотатарський народ.

"Наші співвітчизники самостійно виїхали на Євромайдан до Києва, перед від'їздом вони попросили у представників Меджлісу кримськотатарського народу прапори Криму, України і кримських татар", - зазначив Алі Хамзін, керівник Управління зовнішніх зв'язків Меджлісу.

Gazeta.ua показує читачам ЖІНОЧІ ОБЛИЧЧЯ МАЙДАНУ

Силовики у той час перекрили вулицю Банкову, на якій знаходиться Адміністрація президента. А зі сторони Інституцької прохід загородили автобусами.

 

Цього ж дня учасники двох Євромайданів об'єдналися. Намети і сцену з Європейської площі перенесли на Майдан Незалежності.

Українські телеканали показали відеоінтерв'ю Януковича, в якому президент-утікач "аплодував" мітингувальникам і акцентував увагу на загрозі закриття українських підприємств.

"Янукович вср*вся на своєму золотому унітазі", - коментують активісти виступ тодішнього президента.

У Росії стверджують, що Євромайдани - це спроба ЄС змістити Януковича і привести до влади прозахідну опозицію. Залякують обвалом економіки.

"У ЄС не заспокояться. Організувавши безпрецедентний тиск на Київ, днюючи там і ночуючи, лідери ЄС звинувачують нас у натиску на Україну! Лицемірство", - написав Пушков.

Російські ЗМІ також роблять свій "внесок" в інформаційний простір по Євромайдану - повідомляють про "проплачені західними державами" протести.

Зараз ви читаєте новину «Євромайдани об'єднуються (день 6)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути