вівторок, 26 листопада 2013 16:55

"Чому наша влада живе так, як хоче, а народ так, як може?" - як мітингують жінки Євромайдану
10

Фото: фото: Катерина Гончарова

За різними підрахунками, мітинг на Європейській площі 24 листопада зібрав понад 100 тисяч людей. Деякі з них лишаються на Майдані Незалежності цілодобово — ночують у наметовому містечку. Серед мітингувальників у неділю було багато жінок різного віку.

Киянка Галина Віталіївна приходить на Майдан щодня з п'ятниці 22 листопада.

"Діти кажуть — підемо на Майдан. А я навіть не знала, проти чого вони протестуватимуть. Тоді почала дивитись телевізор, слухати радіо. Побачила і дуже злякалася. І справа навіть не в тому, підемо в Європу чи ні. А в тому, що Янукович нас зрадив. Не знаю жодного сучасного політика, який би так кардинально звернув назад, обіцяючи йти вперед. У нас за Євросоюз спершу були не всі, а тепер — більшість. І цю більшість він обманув нагло і цинічно. Не можна не протестувати, коли хтось вирішує за мене, де мені жити — в демократії чи в тоталітаризмі. Вирішувати маю я, вирішувати маємо ми всі разом".

Студентка "могилянки" Ірина Федосеєнко, вперше прийшла на Євромайдан 24 листопада. Тепер приходить на головну площу зазвичай після занять.

"Перед парами не приходжу, бо не встигаю. А після — залюбки. Стимулом до того, щоб піти мітингувати, нам як студентам одного лише Табачника вистачає з фобіями всього українського. А тут — крадуть наше майбутнє. Як ми можемо осторонь лишатись? Тим, хто лишається на Майдані вночі, ми з дівчатами принесли теплі пледи і каву. Завтра принесемо щось іще. Пиріжків напечемо, наприклад".

Тетяна Кривоносова з Конотопа на Сумщині приїхала мітингувати проти призупинення процесу євроінтеграції разом зі своїми друзями і колегами.

"З Конотопа до Києва ми приїхали тому, що нам не байдужа доля нашої країни. Ми хочемо, аби наше життя хоч трохи було схоже на європейське. Чому наша влада живе так, як хоче, а народ так, як може? Ми не хочемо такого життя! Давайте спробуємо змінити його на краще! "Жаль только — жить в эту пору прекрасную уж не придется — ни мне, ни тебе" - нехай хоча б онуки наші поживуть!"

Зараз ви читаєте новину «"Чому наша влада живе так, як хоче, а народ так, як може?" - як мітингують жінки Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути