вівторок, 26 листопада 2013 16:20

Черкаська влада заборонили проводити євромайдан

Черкаська влада заборонили проводити євромайдан
Фото: gazeta.ua

Міська рада Черкас заборонила проводити мітинги у центрі міста.

Про це йдеться у повідомленні в.о. міського голови Віктора Білоусова.

"У міськвиконкомі Черкас отримали інформацію про серйозні провокації під час проведення масових заходів в центрі міста. Це може перешкодити вільному волевиявленню людей та поставити під загрозу хід виборчої кампанії. На території міста знаходяться два округи, на яких призначено перевибори. Я був змушений звернутись до суду з адміністративним позовом. На сьогодні суд першої інстанції встановив тимчасові обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання на центральних площах міста з 26 листопада 2013 року по 25 січня 2014 року", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті Міськради.

Білоусов зазначив, що не заперечуватиме, якщо якась політична сила подасть апеляцію і суд відмінить це рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський блогер: "Яка Європа, якщо по Києву ходити неможливо?"

"Я завжди підтримував свободу слова та волевиявлення, що гарантує держава. Демократична обстановка в стінах міськвиконкому – тому приклад. Враховуючи виступ міністра внутрішніх справ, що правоохоронці не будуть застосовувати силу до мирних зібрань, та звернення Президента України, я пропонував би політичним партіям підписати Меморандум про мирний характер проведення зібрань без провокацій, що спричиняють загрозу життю та здоров'ю громадян", - додав в. о. міського голови.

Екс-мер Черкас Сергій Одарич не здивований такою заявою Білоусова.

"Білоусов так поступив, бо йому про це наказав губернатор. Я в цьому переконаний. Коли я був міським головою, Тулуб кілька десятків разів просив, щоб я подавав позови і забороняв проводити будь-які зібрання. Я жодного разу цього не зробив. Так само Тулуб сказав і Білоусову. І він це зробив, бо куди ж йому діватися, він же призначений Тулубом. Так що нарешті втілилася мрія Тулуба заборонити "все і вся" руками міської влади", - прокоментував Gazeta.ua Одарич.

Зараз ви читаєте новину «Черкаська влада заборонили проводити євромайдан ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути