четвер, 26 січня 2012 11:29

Екологи полегшили дельфінам страждання, застреливши тварин на березі

Екологи полегшили дельфінам страждання, застреливши тварин на березі

Новозеландські екологи застрелили 33 дельфінів, що викинулися на берег, яких так і не вдалося повернути назад у море, повідомляє в четвер агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на представника міністерства екології Нової Зеландії Джона Мейсона.

У середу природоохоронна організація Project Jonah повідомляла про те, що рятувальникам вдалося врятувати 60 чорних дельфінів з більше сотні тих, які викинулися вранці в понеділок на берег Нової Зеландії. За даними екологів, 26 дельфінів вдалося повернути в море в перші два дні, до ранку середи живими на березі залишалися 34 дельфіни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новій Зеландії рятують 90 дельфінів-самогубців

Завдяки ранковому приливу, дельфіни, що залишилися на березі, в середу опинилися у воді на мілководді. Глибина моря в місці перебування ссавців становила три метри, і екологи сподівалися, що тваринам вдасться піти з мілини. Команда волонтерів використовувала одного з дельфінів як "приманку" для інших ссавців, не давши їм повернути в бік берега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі шлунку дельфіна лікарі дістали волейбольний м'яч

Як стало відомо вранці в четвер, 33 дельфіни все-таки повернулися до берега моря і знову опинилися на мілині. За оцінками ветеринарів, які брали участь у рятувальній операції, дельфіни були виснажені і дезорієнтовані. Крім того, після довгого періоду перебування на суші деякі органи ссавців могли бути пошкоджені, їх загальний стан постійно погіршувався. У зв'язку з цим екологи вирішили полегшити страждання тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дельфіни люблять вагітних

Раніше повідомлялося, що ще 47 дельфінів з більше сотні викинутих на берег, загинули природною смертю.

Зараз ви читаєте новину «Екологи полегшили дельфінам страждання, застреливши тварин на березі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути