субота, 10 грудня 2011 14:33

Донецьких чорнобильців намагаються "видавити" шантажом і штрафами
12

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Минулої ночі (після 20.00) в наметове містечко до донецьких чорнобильців нагрянули державні виконавці з Київського райвідділу виконавчої служби. Їх охороняли 10 співробітників міліції.

Виконавці виписали штраф двом організаціям, які раніше отримали заборону на проведення пікету: Донецькій міській організації "Союз Чорнобиль Україна" та міській організації "Всеукраїнський союз радянських офіцерів". За невиконання рішення суду кожна повинна заплатити 680 гривень.

А сьогодні вранці жителів наметового містечка відвідав начальник відділу обласного управління УМВС по охороні громадського порядку в супроводі 15 працівників міліції.

ВІДЕО: "Прощай Киев. Привет Донбасс" - заступник мера пообіцяв чорнобильцям санаторно - профілактичне лікування

"Стали кожного записувати на відеокамеру, ставити провокаційні запитання. Намагалися висмикнути окремо і на кожну виснажену, ослаблену людину скласти протокол про адмінпорушення. Погрожували штрафом в 170 гривень. Розраховують, що людина подумає: "Моїй нової пенсії вистачить на 5-10 таких штрафів", - злякається, плюне на все і піде. Під будь-яким приводом, за всяку ціну хочуть нас "видавити" звідси", - розповів комендант наметового містечка Володимир Деркач.

У табір чорнобильців, який як і раніше розбитий біля управління Донецького пенсійного фонду, приходять все нові протестувальники. Ввечері 9 грудня до акції приєднався підприємець з Вінниці та 5 чорнобильців з Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 чорнобильців не витримали сухе голодування та поїхали додому

Декількома днями раніше працівники управління по боротьбі з економічними злочинами почали шукати серед учасників акції фальшивих пільговиків.

6 грудня ліквідатора аварії на ЧАЕС Володимира Чайку, який живе в місті Ясинувата, доставили "на бесіду" в міськвідділ міліції Донецька. Пропонували заявити, що лідер протестуючих Микола Гончаров незаконно отримує пенсію. Крім Чайки, за словами Гончарова, таким же чином тиснули ще на двох ліквідаторів, які перебували в чорнобильській зоні разом з ним.

"Зрозуміло, що це замовлення. Мене вже позбавляли статусу тричі, і щоразу це було пов'язано з участю в акціях протесту. Я в суді потім доводив зворотне. Зараз створили спірну комісію при Мінпраці та соцзахисту. І я перший кандидат на позбавлення чорнобильського статусу", - прокоментував Гончаров, керівник організації "Чорнобиль-Єдність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці у Маріїнському парку припинили голодування

Акція протесту, супроводжувана голодуванням, триває в Донецьку з 14 листопада. Її двічі заборонив окружний адміністративний суд. Але протестуючі подали у Донецьку міськраду нову заявку - від інших громадян та організацій, на проведення пікету в тому ж місці.

Учасники акції цілодобово охороняють свій табір, щоб не допустити раптовий наліт, який був 27 листопада. Таким чином сподіваються не допустити демонтажу наметів.

Зараз ви читаєте новину «Донецьких чорнобильців намагаються "видавити" шантажом і штрафами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути