понеділок, 09 грудня 2013 22:59

"Беркуту" роздали гумові та бойові патрони для розгону Євромайдану - джерело

"Беркуту" роздали гумові та бойові патрони для розгону Євромайдану - джерело
Фото: facebook.com

У ніч з 9-го на 10-те грудня влада знову планує розганяти Майдан. Про це Gazeta.ua повідомив голова Вінницької незалежної профспілки "Трудящі" Ігор Попенко. Його товариш займає одну з керівних посад в правоохоронних органах у Києві.

"Знайомий з Києва подзвонив, розказав про наказ для міліції. Сьогодні зранку їх відпустили додому з тим, щоб о 22-й всі були у відділках. Мовляв, будуть видавати травматичні та бойові набої. Значить, готують зачистку Майдану. Думаю, зачищати буде "Беркут", а міліція вже арештовувати", - сказав він.

Повторний розгін мирних мітингувальників він називає прямим кроком до громадянської війни.

"Люди не потерплять такого свавілля влади. І не пробачать чергового кровопролиття. Хвиля протестів почнеться із Заходу. За зброю одразу не візьмуться. Спочатку палитимуть маєтки чиновників та олігархів. Боятися цього якраз треба районним та міським керівникам. Януковича і Азарова "Беркут" захистить. Або ж вони втечуть за кордон. А от на чиновників середньої ланки, усяких голів райдержадміністрацій, і впаде народний гнів. Я був біля Адміністрації президента в день її штурму. Бачив і провокаторів, і людей, що реально були готові захопити адмінбудівлю. Тоді вони зійшлися, але нічого не зробили. Тепер вистачить одного інциденту, щоб вони знову піднялись. Це буде не опозиція, яка боїться робити голосні заяви, це буде простий народ. З яким за круглий стіл не сядеш, якщо він буде доведений до відчаю", - запевнив Ігор Петрович.

Основною метою влади зараз повинно стати недопущення протистояння.

"Вони роблять помилку за помилкою. Не підписали Угоду, яку підтримувало більшість населення країни. Потім розігнали людей. А далі – почали влаштовувати провокації. Це ще більше сколихнуло народ. Єдиний нормальний вихід для Януковича – самому піти у відставку. Це буде достойно поваги і збереже країну. Інакше почнеться щось незрозуміле. І про мирні мітинги можна буде забути", - наголосив Попенко.

Зараз ви читаєте новину «"Беркуту" роздали гумові та бойові патрони для розгону Євромайдану - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

158

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути