понеділок, 09 грудня 2013 19:40

Ані влада, ані Майдан не говорять про економіку - експерт

Ані влада, ані Майдан не говорять про економіку - експерт
Фото: r-u.org.ua

Соціальний психолог Олег Покальчук переконаний, що активістам Майдану, опозиційним силам та владі зараз варто говорити про економіку, та вирішувати проблеми в цьому напрямку.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Механізм компромісу може бути наступним: делегування опозиційними партійними лідерами частини своєї відповідальності новим очільникам Майдану. Потім має бути створена наглядова рада, яка не дозволить їм загратися в кабінетну політику. Ці учасники процесу мають стати делегатами тих людей, які творять нашу історію", - наголосив він.

Водночас, за його словами, "зараз сторін значно більше ніж дві, що є головною проблемою в народному сприйнятті".

"Бо є ще місце в цьому переговорному процесі як для західних, так і східних партнерів. Зараз час великих гравців, бо нині тривають серйозні перемовини стосовно майбутнього. Не видно волі до переговорного процесу з боку влади, були лише певні натяки. Але варто розуміти, що влада не є головним актором. Маємо ще й олігархів, які також вмонтовані в систему, і які також зацікавлені у вирішенні конфлікту з урахуванням своїх інтересів", - підкреслив експерт.

Окрім того, він додав: "В цьому діалозі сторонам треба повертатись до економічних складових, і думати про те, де візьмуться гроші у наступного уряду, президента. Ніхто зараз не говорить про гроші та економіку, а прикро. Тому, якби зараз Євромайдан разом зі своїми елітами почав переговорний процес, в якому чітко і відкрито сказав, що знають де взяти гроші, то це стало би хорошим початком завершення кризи. Це би показало, що нинішні керівники нездари".

Нагадаємо, опозиційні сили разом із громадянами виступають проти дій влади. Вони створили наметове містечко на Майдані Незалежності у Києві. Серед їхніх вимог: відставка уряду Миколи Азарова, дострокові перевибори президента й Верховної Ради.

Окрім того, вони хочуть позбавити президента "диктаторських повноважень" через повернення до конституційної реформи зразка 2004 року. Також мітингарі вимагають звільнити політв'язнів, припинити насильство відносно мирних демонстрантів і гарантувати незастосування репресій до учасників демонстрацій, що висловлено у петиції культурної еліти "Завдання 5/12".

Зараз ви читаєте новину «Ані влада, ані Майдан не говорять про економіку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути