вівторок, 16 вересня 2014 10:47

Німеччина звинуватила 89-річного есесівця у вбивстві 300 тисяч євреїв

89-річний колишній есесівець постане перед судом у Німеччині. Колишній доброволець "Ваффен-СС" звинувачується в співучасті у вбивстві щонайменше 300 тисяч в'язнів концтабору Освенцім, де він в 1944 році служив охоронцем.

 

З травня по червень 1944 року, під час так званої "угорської операції", чоловік імовірно служив в тій частині Освенціма, яка розташовувалася в околицях села Біркенау.

У цей період туди з Угорщини доставили близько 425 тисяч чоловік, в основному євреїв. Згідно з відомостями звинувачення, не менше 300 тисяч з них стратили в газових камерах.

Колишній охоронець підозрюється в тому, що він знищував багаж цих в'язнів, а виявлені в їх пожитках гроші передавав в органи СС в Берлін.

Раніше розслідування у даній справі проводилося в 1985 році, але за недостатністю доказів було припинено прокуратурою Франкфурта-на-Майні.

Підставою для порушення нової справи послужили матеріали, надані Центральним відомством з розслідування злочинів націонал-соціалізму в Людвігсбурзі під Штутгартом.

Вони були зібрані після проведених у лютому нинішнього року по всій Німеччині обшуків квартир людей, підозрюваних у співучасті в злочинах нацизму.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина звинуватила 89-річного есесівця у вбивстві 300 тисяч євреїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути