четвер, 19 червня 2014 10:33

Німеччина вимагає видати американця, який вбив 216 тисяч євреїв

Автор: virtus-et-gloria.com
  жертви Освенціума
жертви Освенціума

Більше 60 років наглядач з Бухенвальда переховувався від розправи в США.

У США арештований колишній наглядач концтаборів Освенціум і Бухенвальд Йоганн Брайєр, який розшукується у Німеччині за співучасть у вбивствах сотень тисяч євреїв, повідомляє Reuters.

Влада Німеччини вимагаює екстрадиції 89-річного Брайєра у зв'язку із звинуваченнями у смерті 216 тисяч євреїв. Це число загиблих в Освенціумі з травня по жовтень 1944 року, згідно з архівними матеріалами.

Йоганн Брайєр народився в Чехословаччині та вступив до лав "Ваффен-СС", коли йому було 17 років. Він стверджує, що тоді його змусили вступити на службу. А до загибелі євреїв в концтаборах він не причетний.

Брайєр іммігрував до США в 1952 році. Його хотіли депортувати ще в 90-х роках. Але тоді не вистачило доказів і адвокат зумів його захистити. Однак пізніше знайшли додаткові докази.

Згідно з останніми знайденим свідченнями, колишній есесівець служив в Освенціумі раніше, ніж він заявляв. А також він був охоронцем у таборі Біркенау, який був створений виключно для знищення полонених.

Концентраційний табір Освенціум розташовувався на території Польщі, окупованій нацистською Німеччиною. У ньому в ході Другої світової війни загинули понад 1,3 мільйони людей.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина вимагає видати американця, який вбив 216 тисяч євреїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути