Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2012 14:09

Індія не дозволила продати документи Ганді на аукціоні

Індія не дозволила продати документи Ганді на аукціоні
Фото: vorchalki.livejournal.com

Уряд Індії заплатив 1,1 мільйона доларів за колекцію листів, документів і фотографій, пов'язаних з Махатмою Ганді, повідомляє Agence France-Presse. Як відзначає The Indian Express, перед покупкою експерти індійського міністерства культури вивчили архів і визнали, що він перебуває у хорошому стані і має велику цінність.

Колекція повинна була піти з молотка на аукціоні Sotheby's у вівторок, 10 липня, але індійська влада не допустили цього. Експерти Sotheby's оцінювали архів в 500-700 тисяч фунтів стерлінгів (776 тисяч - 1,1 мільйона доларів). Колекція буде передана в Національний архів Індії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США оприлюднили інтимні листи колишнього президента

Документи та фотографії належали німцеві єврейського походження Герману Калленбаху (Hermann Kallenbach), який був близьким другом Ганді з моменту їхньої зустрічі в Йоганнесбурзі в 1904 році. Як зазначив секретар міністерства культури Індії Санджіт Міттал, викуплені документи мають велике значення для вивчення філософії Ганді. Частина листування індійського лідера з Калленбахом вже знаходиться в розпорядженні Національного архіву.

Листи, що датуються 1905-1954 роками, були виявлені індійським істориком Рамчандра Гуха в будинку внучатої племінниці Калленбаха. Більшість з них була написана родичами і друзями Ганді, але в архіві є також 13 листів, написаних самим лідером Калленбаху. Вони зачіпають ранню політичну кар'єру Ганді, сімейні відносини і дружбу між Ганді і Калленбахом, яких підозрювали в гомосексуальному зв'язку.

Індійська влада раніше критикували аукціони, на яких продавалися речі Ганді, так як він сам завжди відкидав матеріальні цінності.

Зараз ви читаєте новину «Індія не дозволила продати документи Ганді на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути