пʼятниця, 07 жовтня 2011 22:05

"Десятинну церкву не можна віддавати жодній конфесії" - нардеп

"Десятинну церкву не можна віддавати жодній конфесії" - нардеп

Після відновлення Десятинну церкву не треба віддавати церковним конфесіям, а натомість залишити її музеєм, який буде перебувати у державній власності.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

"Фундамент, на якому знаходилась церква, треба законсервувати, а поряд можна збудувати храм-копію Десятинної церкви зразка 1937 року. Те, що стосується питання приналежності, то тут, я вважаю, що церкву треба відновлювати, як музей і вона не повинна належати будь-якій конфесії. Треба зачекати до тих пір, доки в Україні буде одна православна церква", - зазначив Зубанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи виграли у московських церковників війну за Десятинну церкву

За його словами, в Україні треба відновлювати зруйновані церкви, адже такий підхід сприятиме збереженню духовності українського народу.

"Досвід відновлення Михайлівського та Успенського соборів показує правильність такого підходу. Це ж не розважальний заклад, а храм. Суспільство від цього буде тільки відроджуватись. Окрім того, таким чином Україна буде привертати увагу туристів", - додав нардеп.

Нагадаємо, питання про будівництво храму на фундаменті Десятинної церкви у Києві поки відклали. Архітектори та археологи прийняли рішення провести цього року детальні розкопки на цьому стародавньому місці, а потім вже дискутувати, чи потрібно там будувати храм.

Зараз ви читаєте новину «"Десятинну церкву не можна віддавати жодній конфесії" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути