вівторок, 20 вересня 2016 16:21

Київські пожежники вчили безпеці дітей з аутизмом
5

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Київські діти з аутизмом отримали можливість побувати в пожежній частині на бульварі Перова, познайомитися з правилами пожежної безпеки і професією пожежника.

Дітям наочно продемонстрували правила пожежної безпеки і поведінки в разі пожежі - для дітей з аутизмом особливо важлива візуалізація того, що їм намагаються донести.

"Соціалізація, тобто активна участь у житті суспільства, - це один з найважливіших інструментів розвитку для дітей з аутизмом. Діти не повинні сидіти вдома за зачиненими дверима, вони повинні вчитися перебувати в суспільстві, а суспільство приймати їх. Дуже приємно, що у нас все більше партнерів, які готові допомогти дітям і навчити їх новим навичкам і знань не за партою, а в реальному житті, - зазначає Лариса Рибченко, директор Фонду допомоги дітям з синдромом аутизму "Дитина з майбутнім", який організував для дітей такий захід. - Наших дітей уже катали на мотоциклах, вони брали участь в марафоні, виводили футболістів на поле, а зараз вони на власні очі побачили, як працюють пожежники. Впевнена, такий досвід допоможе їм бути більш акуратними в поведінці з вогнем і знати, як захистити себе в разі пожежі".

Для особливих дітей захід пройшов у веселій ігровій формі - вони побували на екскурсії в музеї, побачили і "випробували" техніку, за допомогою майстер-класу навчилися гасити пожежу і познайомилися з правилами пожежної безпеки.

Читайте також: Вчені назвали найбільш небезпечну професію в світі

Аутизм - розлад, що виникає як наслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вираженим і всебічним дефіцитом соціальної взаємодії і спілкування. Це дефект в нервовій системі, який проявляється, перш за все, як затримка мовного або розумового розвитку та змушує дитину загострено реагувати на одні явища зовнішнього світу і майже не помічати інші.

Зараз ви читаєте новину «Київські пожежники вчили безпеці дітей з аутизмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути