понеділок, 06 травня 2024 09:10

Повернутися у форму після Великодня допоможуть прості лайфхаки

Повернутися у форму після Великодня допоможуть прості лайфхаки
Лайфхаки допоможуть вам не набрати зайвого на свята і не напружуючись повернутися до початкової форми після Великодня. Фото: pixabay.com

Святкування Великодня супроводжується багатим столом з купою калорійних страв.

Тому з радістю від святкування можна отримати небажані зайві кілограми, пише Еva Вlog.

Щоб не набрати зайвого і швидко повернутися до початкової форми після Великодня, важливо знати декілька лайфхаків.

Відзначайте Великдень на природі

Такий формат святкування має одразу декілька плюсів:

– кисень покращує роботу шлунково-кишкового тракту;

– на природі ви будете більш активними, ніж сидячи за столом у помешканні;

– свіже повітря активує обмінні процеси і сприяє інтенсивнішому спалюванню калорій;

– на природі процес поглинання їжі не буде таким безперервним, як під час домашнього застілля, тож з'їсте значно менше.

До того ж приготовані на мангалі страви, значно корисніші і менш калорійні, ніж ті самі страви на пательні.

Складіть низькокалорійне меню

Потрібно знайти альтернативу традиційній шинці і домашнім ковбасам. Тушкований кролик, запечена індичка, скумбрія, короп або судак – це дієтичні страви, які можуть стати основою святкового столу і гідною заміною.

На гарнір можна приготувати овочеве соте. Урізноманітнять святкове меню салати з низькокалорійних інгредієнтів або свіжих овочів. Заправляти їх краще невеликою кількістю оливкової олії або нежирним натуральним йогуртом без домішок.

Калорійну їжу вживайте у першій половині дня

Дотриматися цього правила буде нескладно, адже Великдень – це вранішнє свято. Почніть трапезу з паски – найнебезпечнішого для фігури великоднього продукту. І не забудьте завершити застілля до 18:00. Цього часу вистачить, щоб досхочу насолодитися усіма святковими смаколиками.

І навіть якщо ви сумлінно постили і скучили за стравами з м'яса, слідкуйте, щоб на вашій тарілці було вдосталь овочів і зелені, а сама порція була невеликою.

Остерігайтеся вуглеводів

Саме надлишок вуглеводів – найстрашніший ворог нашої стрункості. Тому якщо ви з тих людей, які усе їдять з хлібом, доведеться трішки потренувати силу волі. Замініть хліб на тонкий лаваш з бринзою чи нежирним сиром або на безглютенові хлібці.

Картопля теж не найкращий варіант гарніру. Якщо ж ви звикли бачити на своєму святковому столі пюре, то приготуйте його не з картоплі, а з моркви та кореня селери. Така страва буде у тисячу разів кориснішою і ваші гості матимуть змогу спробувати щось нове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове дослідження розвіяло міф про негативний вплив вечері на схуднення

Яйця

Шанувальники тренажерної зали добре знайомі з сушкою тіла на яєчних білках. Цей продукт можна їсти майже безперешкодно, оскільки він являє собою легкозасвоюваний протеїн у чистому вигляді.

З жовтком дещо інша історія. Вміст жиру в одному курячому жовтку – 4,5 грама. А ще в ньому 139 мг холестерину. Але не поспішайте відправляти жовтки з крашанок до смітника, адже яєчні жири і навіть холестерин – це необхідні нашому організму компоненти.

Жир у жовтку є джерелом корисних поліненасичених жирних кислот, а яєчний холестерин відмінний від того самого "поганого" холестерину, який є супутником насичених і трансжирів. Крім того, яйця містять фолієву кислоту, біотин, холін, вітаміни А, Е, D, В12, В3, селен, магній, калій, кальцій, фосфор і залізо.

Після застілля

Головне – вчасно зупинитися

Не треба брати на себе героїчну місію з поїдання пасок, які залишились після святкування. Краще сходіть з цим гостинцем у гості, поділіться з безхатченком або нагодуйте птахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальні рецепти пасок: традиційні, сирні та на заварному тісті

Пийте воду

Особливо якщо на свята ви вживали алкоголь. Вода відновить водний баланс у клітинах і прискорить виведення токсинів з організму. Необхідну добову кількість води слід визначати індивідуально з розрахунку 30 мл на 1 кг маси тіла. Випивайте одну-дві склянки води зранку, а решту – впродовж дня, рівними порціями.

Вживайте рідку їжу

Зробіть легкі супи і бульйони основою вашого раціону на весь наступний тиждень. Після святкового "відриву" ваш організм буде радий такій дієті. А ще теплий бульйон чудово втамовує голод.

Ходіть на прогулянки

Частіше виходьте з дому і проводьте більше часу якомога далі від холодильника. На прогулянку одягайтесь легко, так, щоб відчувати легку свіжість. Ваш організм витрачатиме додаткові калорії, щоб підтримувати оптимальну температуру тіла, спалюючи при цьому білий жир. А ще – весняна погода – чудова пора почати бігати.

Найбільше свято православного церковного календаря ‒ Великдень. 2024 року він припадає на неділю, 5 травня. А за сім днів перед ним церква відзначає Вербну неділю ‒ свято на честь Входу Господнього до Єрусалима. Цьогоріч Вербна неділя припадає на 28 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Повернутися у форму після Великодня допоможуть прості лайфхаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути