— Моя 4-річна донька найбільше на кухні любить допомагати робити лапшу, — каже киянка Людмила Хмельницька, 28 років.
— Продаю кухонну техніку й багато випробовую вдома. Лапшорізка — та річ, яку захотілося залишити собі. На два валики з нержавійки кладу шматок тіста, збоку кручу ручку й виходить тоненько розкачаний листок. Іде легше, ніж м'ясорубка. З нього можна різати й ліпити вареники чи пельмені. Якщо накласти насадку з ножами, то тісто зразу ріжеться на лапшу різної ширини. В мене для трьох видів: фетучині, тальоліні, лазанья.
Щоб тісто добре проходило через пристрій, має бути туго замішане.
— Рідке залипає, — продовжує господиня. — Треба підібрати пропорції борошна й води, що найкраще перероблятимуться. Написані в інструкції мені не підійшли, додаю трохи більше яєць. Макарони варю зразу після виготовлення. Запасів не роблю і не сушу.
Найпростіші лапшорізки коштують від 250 гривень. Є моделі, які мають додаткові ручні фігурні валики для нарізання листків тіста й насадки для виготовлення равіолі. Такі по 1000–1200.
Коментарі