— Якщо немає хорошої квочки, потрібен інкубатор. Для розведення птиці вдома підійде від 60 до 70 яєць, — каже 59-річна Галина Іващенко з села Стрижавка на Вінниччині. Вирощує птицю понад п'ять років. У пристрій закладає яйця перепілок, фазанів, куріпок, курей.
Домашній інкубатор замовляла в інтернеті.
— Щоб зекономити, взяла з напівавтоматичним перевертачем яєць українського виробництва. Такі дешевші й зручні. Яйця достатньо перевернути двічі на день, потягнувши за спеціальну решітку, — продовжує Галина. — Ще є автоматичне підтримання й регулювання температури. До нього можна приєднувати безперебійник. Якщо вимкнуть світло, пристрій пропрацює ще годину-дві.
Інкубатор ставлять у кімнаті з температурою не нижче +15°C.
— Вилуплення яєць треба максимально наблизити до природних умов, як під квочкою. За десять днів після закладання перевіряють, чи є в них зародок — овоскопом або ліхтарем. Якщо нема, викидають. Толку з таких не буде, — говорить Іващенко. — Можна класти яйця різних птахів. У кожного свій період інкубації. Під час закладання пишемо дату на шкаралупі. Перепели вилуплюються через 17,5 дня, курчата — за 28.
На інкубатори "Теплуша" дають рік гарантії. Якщо зламається, спеціалісти фірми відремонтують.
Інкубатори українського виробництва з напівавтоматичним перевертачем яєць, терморегулятором і вентилятором коштують від 1200 грн. Читачі "Газети по-українськи" можуть придбати їх за 950 грн.
Деталі за тел.: 0 (50) 364 68 01 або на сайті mmv-group.com.ua.
Коментарі