— Рік тому брат привіз текілу із заробітків. Напій нам сподобався, бо має дуже оригінальний післясмак, — каже 47-річний Олег Плясовиця з Вінниці. — Розпивав його з кумом, а він каже: подібний робить удома.
Для текіли потрібно 150 г листя алое, 3 л горілки і 3 чайні ложки цукру.
— Алое мілко нарізую, можна навіть натерти на тертці, розмішати з цукром. Кладу в банку й заливаю спиртом. Банку накриваю кришкою і ставлю в погріб на два тижні, — каже Олег. — Напій одразу стане зеленим, а наприкінці — золотавим.
Готовий напій проціджує крізь марлю.
— Якщо не зник зелений колір чи текіла мутнувата, проціджений напій ставлю на два тижні на підвіконня. Каламуть осяде і напій стане прозорим. Подаю з лимоном. Напій настільки схожий за смаком на оригінальний, що багато хто й не розрізняє. Подавати краще під м'ясну нарізку чи бутерброди з салом.
Коментарі