понеділок, 26 січня 2015 07:40

Текілу настоюють на алое

— Рік тому брат привіз текілу із заробітків. Напій нам сподобався, бо має дуже оригінальний післясмак, — каже 47-річний Олег Плясовиця з Вінниці. — Розпивав його з кумом, а він каже: подібний робить удома.

Для текіли потрібно 150 г листя алое, 3 л горілки і 3 чайні ложки цукру.

— Алое мілко нарізую, можна навіть натерти на тертці, розмішати з цукром. Кладу в банку й заливаю спиртом. Банку накриваю кришкою і ставлю в погріб на два тижні, — каже Олег. — Напій одразу стане зеленим, а наприкінці — золотавим.

Готовий напій проціджує крізь марлю.

— Якщо не зник зелений колір чи текіла мутнувата, проціджений напій ставлю на два тижні на підвіконня. Каламуть осяде і напій стане прозорим. Подаю з лимоном. Напій настільки схожий за смаком на оригінальний, що багато хто й не розрізняє. Подавати краще під м'ясну нарізку чи бутерброди з салом.

Зараз ви читаєте новину «Текілу настоюють на алое». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути