понеділок, 05 грудня 2016 07:55

Судака по-селянськи запікають із чорносливом

Автор: ФОТО З САЙТА www.gastronom.ru
  Судак мліє у духовці  з грибами та чорносливом. Страва смакує гарячою та холодною
Судак мліє у духовці  з грибами та чорносливом. Страва смакує гарячою та холодною

— Чоловік обожнює судака. М'ясо схоже на куряче, тільки вишуканіше. І смажу, і печу його. Нещодавно робила з овочами — сподобалося. Назвали страву судак по-селянськи. Бо готувати просто та швидко. До того ж ця риба — дієтична. Можна й у піст їсти, — говорить 49-річна Тетяна Нестеренко з Броварів на Київщині.

Філе судака солить, панірує в борошні. Обсмажує на розпеченій сковорідці з обох боків до золотистої скоринки. Рибу знімає і ставить у тепло. На тій самій олії пасерує овочі: три морквини нарізає соломкою, а дві великі цибулини — тонкими півкільцями.

Бере 0,5 кг шампіньйонів. Обдає окропом і шинкує шматочками.

Фольгу стелить на деко. Нічим не змащує. Висипає цибулю з морквою. Зверху викладає філе судака. На нього — шампіньйони та жменю чорносливу. ­Перчить, посипає сушеним базиліком та імбиром. Кладе лаврове листя й гілочку розмарину. Збризкує лимонним соком. Загортає.

Духовку розігріває до температури 200°С. Запікає 20 хв.

— Щоб риба була м'яка, ніжна й соковита, слід правильно загорнути її у фольгу. Герметично, бо якщо сік витече — стане суха, — продовжує Тетяна. — Кладемо все майже готове. Тому не перестарайтеся із запіканням. Треба, щоб у духовці страва помліла з грибами та ­чорносливом. За 5–7 хви­­­лин до того, як вимкнути, розрізаю фольгу й заливаю пісним майонезом. Притрушую тертим сиром.

— Страва смакуватиме гарячою й холодною.

Шматочки вмочають у гірчичний соус

— До риби смакує гірчичний соус, — каже Тетяна Нестеренко. — Можна полити ним страву чи вмочати шматочки. Ми робимо саме так. Беру 4 столові ложки гірчиці, 4 столові ложки соєвого соусу, столову ложку лимонного соку, 2 чайні ложки меду, по дрібці солі та перцю. За бажанням додаю дрібно нарізану зелень. Перемішую.

Зараз ви читаєте новину «Судака по-селянськи запікають із чорносливом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути