понеділок, 01 лютого 2016 06:10

Солодкий завиванець поливають розтопленим медом

— Український завиванець не гірший за турецьку пахлаву, — розповідає 58-річна Світлана Василенко із с. Драбівці Золотоніського району на Черкащині. — Та й готувати його простіше і швидше. Можна для начинки брати що завгодно: мак, вишні, яблука, повидло, сир. Пробувала і з м'ясом робити, і з фаршем, і з ковбасою — замість піци — теж смачно. Можна подавати як першу страву. На роботу зручно брати замість бутербродів.

300 г борошна й 100 г маргарину січе ножем. Додає 20 г дріжджів, вимішаних зі столовою ложкою цукру, два жовтки та три столові ложки сметани. Замішує пухке тісто. Лишає на ніч.

— Наступного дня заздалегідь готую начинку: по повній склянці очищених грецьких горіхів і родзинок, дві столові ложки меду, 100 грамів цукру й чайну ложку кориці. Потім розкачую корж завтовшки із сантиметр. Змазую його білком, посипаю горіхами, родзинками, корицею й цукром. Придушую качалкою. Згортаю в рулет і викладаю на змащений жиром лист. Печу в гарячій духовці 25–30 хвилин.

Готовий завиванець господиня нарізає, викладає на тарілку й поливає розтопленим медом.

Зараз ви читаєте новину «Солодкий завиванець поливають розтопленим медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути