— Український завиванець не гірший за турецьку пахлаву, — розповідає 58-річна Світлана Василенко із с. Драбівці Золотоніського району на Черкащині. — Та й готувати його простіше і швидше. Можна для начинки брати що завгодно: мак, вишні, яблука, повидло, сир. Пробувала і з м'ясом робити, і з фаршем, і з ковбасою — замість піци — теж смачно. Можна подавати як першу страву. На роботу зручно брати замість бутербродів.
300 г борошна й 100 г маргарину січе ножем. Додає 20 г дріжджів, вимішаних зі столовою ложкою цукру, два жовтки та три столові ложки сметани. Замішує пухке тісто. Лишає на ніч.
— Наступного дня заздалегідь готую начинку: по повній склянці очищених грецьких горіхів і родзинок, дві столові ложки меду, 100 грамів цукру й чайну ложку кориці. Потім розкачую корж завтовшки із сантиметр. Змазую його білком, посипаю горіхами, родзинками, корицею й цукром. Придушую качалкою. Згортаю в рулет і викладаю на змащений жиром лист. Печу в гарячій духовці 25–30 хвилин.
Готовий завиванець господиня нарізає, викладає на тарілку й поливає розтопленим медом.
Коментарі