вівторок, 30 серпня 2016 07:25

Синьо-жовтий торт перемащують сирним кремом

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.vk.com
  Коржі патріотичного  торта просочують соком  лимона. Цедра у кремі додає кислинку
Коржі патріотичного торта просочують соком лимона. Цедра у кремі додає кислинку

— На День Незалежності печу синьо-жовтий торт, — каже львівський кондитер Оксана Майборода, 30 років. — У клієнтки день народження припадає на 24 серпня. Замовила патріотичний десерт. До неї приїжджають родичі з-за кордону — хоче їх вразити.

Для бісквітного тіста господиня відділяє жовтки від білків із 12 яєць. Білки збиває міксером із дрібкою солі до крутих піків. Наприкінці додає по ложці 600 г цукру. В окремому посуді вінчиком розмішує жовтки. Вливає їх у білкову піну. Додає 300 г борошна. Всипає 100 г картопляного крохмалю. Він скріплює тісто, коржі будуть пружні.

— Щоб бісквітний корж вдався, треба ретельно просіяти борошно. Білки краще зіб'ються, якщо робити це у високій чаші й додати трохи солі, — радить кондитер. — Готове тісто ділю на чотири частини. Щоб торт вийшов смачний і високий, бісквітні коржі не мають бути широкими. У дві миски додаю жовтий, в решту — блакитний барвник. Спочатку — по кілька крапель. Дивлюсь, як змінюється колір. Робити треба насичений, бо після випічки корж світлішає. Я купую дорогі харчові барвники, які наполовину з натуральних складників — витяжок із рослин та овочів. Вони не спричиняють алергії.

Оксана Майборода заливає тісто в чотири форми, ставить у розігріту до 180°C ­духовку на 15–20 хв. Готові ­коржі охолоджує.

Для просочування вичавлює сік двох лимонів. Перед тим обливає їх окропом і натирає на дрібну тертку цедру. Вона піде у крем. Щедро змащує коржі соком. Це надасть солодкому тісту кислинки.

— Торт виходить недешевий, адже складники дорогі. Для крему треба кілограм сиру маскарпоне — він коштує 150–200 гривень. Але заміняти звичайним сиром не варто. Смак буде не той.

Збиває у глибокій чаші сир, всипає 100 г цукрової пудри. Окремо збиває склянку жирних вершків, додає до сиру. Вкидає цедру двох лимонів. Готовий крем додатково охолоджує. Половину залишає для оздоблення. Ділить на дві частини, додає жовтий і блакитний барвник.

Перемащує коржі кремом, складає за кольорами українського прапора. За допомогою фігурної насадки прикрашає верх і боки торта різнокольоровим кремом.

Зараз ви читаєте новину «Синьо-жовтий торт перемащують сирним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути