— Люблю моркву. Запікаю її та смажу. Готую котлети, — каже Наталія Олейченко, 62 роки, з Києва. — До речі, ніколи не кладіть у страву моркву, попередньо не підсмаживши її на олії. Бо тоді втрачається вітамін А.
1 кг моркви чистить і дрібно шаткує. Тушкує до готовності, щедро поливаючи олією.
— Стушковану моркву змішую з розмоченими в теплому молоці сухарями. Одержану масу пропускаю через м'ясорубку з густою решіткою. Підсолюю. Заправляю розтертими з цукром двома жовтками та кількома столовими ложками майонезу.
Викладає у змащений олією сотейник. Запікає.
— Можна подавати як солодку страву чи як гарнір. Їсти із сиром, поливати варенням, додавати сухофрукти. Чи навпаки — приготувати підливу з часником та смаженими грибами.
Коментарі