понеділок, 24 жовтня 2016 07:45

М'ясо дикої свині маринують у коньяку

Автор: ФОТО З САЙТА www.gastronom.ru
  М’ясо дикої качки для супу замочують на ніч. Варять та тушкують з овочами. Тільки після того кладуть у суп
М’ясо дикої качки для супу замочують на ніч. Варять та тушкують з овочами. Тільки після того кладуть у суп

— Вепрятину готую 20 років, — розповідає домогосподарка 49-річна Олена Кричинська з міста Вараш на Рівненщині. — Цього року в області нашестя диких кабанів. Влада дозволила полювати на них. М'ясо жорсткувате, але якщо добре промаринувати і протушити — смачне. Не відрізнити від свинячого, хіба ­червоне.

М'ясо вепра має різкий запах. Треба вимочувати добу у воді, міняючи її щоп'ять годин.

— Розбирають тушу вепра, як домашньої свині, — каже Олена. — Вепрятина сухувата і жилава. Просто смажити на сковорідці її не варто.

Готує запечене м'ясо кабана з квашеною капустою. 2 гк грудинки вимочує в маринаді. У воду додає ложку сухої гірчиці, сік лимона, сіль та вичавлює кілька зубчиків часнику. Лишає на 2–3 години.

Дві великі цибулини дрібно нарізає. Розтоплює на сковорідці 50 грамів смальцю, пасерує цибулю. Висипає на невелике деко, заливає смальцем із сковорідки.

— М'ясо кабана ріжу великими кубиками: три на три сантиметри. Викладаю рівномірно на цибулевий шар. Можна додати ще смальцю. У нагрітій духовці тушкую 10 хвилин.

Велику білокачанну капустину дрібно шаткує, обсмажує до м'якості у смальці. Вливає півсклянки червоного сухого вина. Викладає шаром на м'ясо, посипає чорним перцем та кмином. Запікає годину. Перед подачею перемішує всі шари.

— Коли хочу здивувати гостей — готую вепрятину з коньяком і чорносливом, — говорить Олена. — Беру ніжну частину туші — ошийок. Ріжу великими кубиками. Мариную м'ясо з чорносливом, склянкою коньяку та соком одного лимона 2–3 години. На добре розігріту сковороду кладу м'ясо, солю й тушкую до готовності. Окремо мию та розрізаю начетверо картоплю. Солю, додаю спеції, поливаю олією і запікаю в духовці як гарнір.

Коли м'ясо і картопля готові, викладає на сковорідку, перемішує, готує ще 10 хв.

Птицю для супу тушкують у помідорах

— Часто готую дику качку, — каже Олена Кричинська. — Найголовніше — добре випатрати, обсмалити пір'я та замочити у воді на ніч.

Готує качиний суп із помідорами. Рубає птицю на чотири шматки, варить у трьох літрах підсоленої води до готовності. На сковорідці в олії пасерує дрібно порізані дві цибулини, кладе туди м'ясо і тушкує ще 10 хвилин під кришкою. Із п'яти стиглих помідорів знімає шкірку. Збиває їх у блендері з п'ятьма зубчиками часнику, пучком петрушки та кропу. Додає суміш у м'ясо, тушкує.

На вершковому маслі пересмажує три столові ложки борошна, виливає в бульйон. Кладе тушковане в томатах м'ясо, половину чайної ложки куркуми, перчить. За 5 хвилин до готовності збиває виделкою два яйця, вливає в киплячий бульйон, розмішує. Подає із зеленню.

Зараз ви читаєте новину «М'ясо дикої свині маринують у коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути