— Італійський лікер "Лімончелло" популярний не тільки на батьківщині, про нього знають у всьому світі, — каже Руслана Штогрин, 26 років, зі Львова. — В Італії його п'ють перед їдою, щоб розбудити апетит. Рецепт лікеру дуже простий, а інгредієнти доступні, тому з його виготовленням впораються навіть початківці.
Шість лимонів ретельно миє. Знімає з них цедру. Складає у трилітрову банку.
— Тепер потрібно залити їх двома склянками 98-відсоткового спирту. Але можна брати якісну горілку. Банку закриваю кришкою і ставлю на 10 днів під ліжко. Збовтую раз на день. Як настоялося, проціджую та додаю цукровий сироп. Для цього в каструлю, в якій підігріла півлітра води, всипаю дві склянки цукру. Чекаю, поки закипить, і проварюю 3–5 хвилин, знімаючи білу піну. Коли сироп охолонув, змішую зі спиртом. Розливаю у пляшки і настоюю ще п'ять днів.
Коментарі