неділя, 10 червня 2012 02:00

"Збірна Німеччини не була схожа сама на себе" - Яворський

"Збірна Німеччини не була схожа сама на себе" - Яворський
Ігор Яворський: "Німеччина зіграла досить акуратно". Фото: dnestr.com.ua

Другий матч групи В також завершився з рахунком 1:0. Саме з таким результатом збірна Німеччини перемогла команду Португалії. Цей поєдинок Gazeta.ua прокоментував колишній форвард тернопільської "Ниви" Ігор Яворський.

"Логічним підсумком була б нічия. Але німцям дуже пощастило – і коли Гомес вистрибнув і забив головою, і наприкінці зустрічі, коли Варела пробив прямо в голкіпера Нойера. Взагалі ж збірна Німеччини цей матч провела досить акуратно і тому не була схожа сама на себе. Досить строго зіграла в обороні, при цьому не сильно нагнітала в лінії атаки. Я думав, що зпереду команда зіграє агресивніше. Напевно, чітко виконувала вказівку тренера берегти тили, боючись наразитися на контратаку суперника. В цілому ж німецька збірна зіграла у притаманному їй стилі – прагматично, організовано, з дисципліною на першому плані".

Чи могли б португальці серйозно зашкодити німцям без Кріштіану Роналду?

"Це футболіст номер один не тільки в португальському, але й в світовому футболі. І збірну Португалії без нього зараз важко уявити. Вміє працювати як на атаку, так і на оборону, розуміє, чого від нього чекають. Думаю, на турнірі він себе ще проявить. В цій грі йому не вистачило партнера, який би допоміг реалізувати намічений план на гру. Втім, шанси на вихід з групи у португальців є, у цьому квартеті ще далеко не все ясно".

Німцям, напевно, десь не вистачає гостроти в атаці?

"Ця команда грає переважно в силовий, жорсткий футбол. Але з тими ж данцями цього недостатньо. Вони добре грають на другому поверсі, в обороні підстраховують один одного. Голландцям тому було трохи важко. Так само важко буде й німцям, яким в такий ситуації не забракло б більш швидкісного форварда. Інша справа з голландцями, яким, напевно, прийдеться ризикувати, Бундестім зможе діяти на контратаках. Що команда робить чудово".

Кращий гравець матчу?

"Мануель Нойер. Повністю довів, що воротар – це половина команди. Не зіграй він фантастично наприкінці гри, невідомо, як би вона закінчилася".

Зараз ви читаєте новину «"Збірна Німеччини не була схожа сама на себе" - Яворський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути