середа, 04 липня 2012 08:00

Такої дурості я ще не бачив - Бенюк про організацію Євро-2012

Такої дурості я ще не бачив - Бенюк про організацію Євро-2012

Богдану Бенюку, народному артисту України, підготовка до чемпіонату Євро-2012 нагадала цунамі. Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

- Чемпіонат Євро-2012 виправдав мрії клерків у державних структурах, які керували будівництвом і відбивали, по чутках, величезну кількість грошей.

За словами Бенюка, у нас залишилося чотири стадіони, чотири термінали у Борисполі, з якими не знають тепер, що робити.

- Зараз воно все, виявляється, залишнє. Тепер треба багато працювати над продовженням. Бо важливо не тільки збудувати будинок, а ще й за цим будинком потім дивитися і доводити його до пуття, - сказав Бенюк.

Актор поділився спостереженнями:

- Коли їдеш по центральній трасі Київ-Львів, то бачиш підготовку до Євро. Проте вона закінчується, варто від'їхати лише 20 кілометрів вліво чи вправо. Там потрапляєш не у 2012 рік, а у 19 сторіччя, де Україну і Росію завжди представляли дороги, дурні і лиходії. Нам треба навести порядок у своїй душі, своїй хаті, своєму відношенні до роботи. Бо ніхто інший нам не створить довколишній світ, тільки ми самі. Якщо ми дійсно хочемо жити у Європі, треба старатися до своєї роботи чесно. Про чесність поки питання не стоїть.

Про організацію чемпіонату у Києві Бенюк сказав:

- Було створено багато незручностей. Заздалегідь припинили навчання у школах, повиганяли студентів із гуртожитків. У день матчу не можна було доїхати до театру Івана Франка. Матч о десятій годині вечора, а весь центр перекривається зранку. Такої дурості я ще не бачив. Потім виявилося, що цього всього, мабуть, і не треба було робити. Таке враження, що готувалися до цунамі, а потім здивувалися, що це нормальний фестиваль.

Українські вболівальники, на думку Бенюка, виглядали б не краще за польських

-  Якби Євро проводилося в якійсь іншій країни, футбольні фанати були б так само задоволені. Бо вони однакові у всьому світі - порядні, йдуть на контакт, вміють спілкуватися, неагресивні. Спілкувався із цікавим чоловіком, який від першого чемпіонату Європи їздить на всі матчі Євро. Він казав, що "професійні" фанати мають певну етику. А агресія, яка часом трапляється, йде від невихованості. Уболівальники, що неадекватно поводили себе у Варшаві, схожі на молодчиків, які виходять на Хрешатик 1 травня із прапорами іншої країни і провокують бійки. Слава Богу, що збірна Росії не грала з Україною. Інакше провокаційних речей складно було б уникнути. Тоді б імідж України виглядав ще гірше.

Бенюку видалося, що на головного тренера української збірної Олега Блохіна неправильно впливає федерація футболу України.

Спортивний бік Євро пройшов дуже вдало. На жаль, наша збірна не вийшла навіть з групи. Але вона заявила про себе досить непогано. Особливо гра із Англією показала, що колектив бойовий, і Блохін — спеціаліст високого класу, може зробити команду дуже доброю. Тільки треба менше впливати на нього "потойбічним силам" з федерації футболу, які нічого не тямлять у футболі, але мають величезний вплив.

 

Зараз ви читаєте новину «Такої дурості я ще не бачив - Бенюк про організацію Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути