четвер, 23 лютого 2017 16:20

Створили фарбу-хамелеон для волосся

Створили фарбу-хамелеон для волосся

Ця незвичайна фарба для волосся змінює колір в залежності від температури, в якій знаходиться людина. Її створила британська фірма The Unseen. Вона називається Fire.

Особливість фарби у тому, що вона має термохромні барвники. Вони змінюють відтінок, коли температура навколишнього середовища піднімається або знижується. З чорного (при низькій температурі) на червоний (при високій), з чорного на білий, з сріблястого на блакитний, з блакитного на білий, або з чорного на жовтий. Фарба не стійка і поступово змиваються водою, передає znaj.

Зазвичай термохромні пігменти токсичні, їх застосовують мало, але The Unseen синтезувала отруйні речовини, нейтралізувала їх, помістивши в особливі полімерні матриці. Фарба Fire безпечна для волосся і шкіри, стверджують розробники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили окуляри, які замінять екшн-камери

Надихнув британців на створення такої фарби фільм "Чаклунство". В одній зі сцен героїні змінювали колір волосся за допомогою магії.

Зараз інноваційна фарба чекає висновків щодо виходу на ринок. У майбутньому компанія планує випускати фарби для волосся, які змінюють колір під впливом інших факторів.

Раніше вчені з Каліфорнійського університету створили незвичайну фарбу із золота. Вона змінює свій колір після дотику - з жовтого стає яскраво-блакитною, фіолетовою і потім червоною.

Зараз ви читаєте новину «Створили фарбу-хамелеон для волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути