четвер, 16 лютого 2017 15:07

Створили білизну, яка захистить від радіохвиль

Створили білизну, яка захистить від радіохвиль

Французька компанія Spartan презентувала лінію особливої чоловічої нижньої білизни. Вона захищає від електромагнітного випромінювання мобільних телефонів і мереж Wi-Fi .

Труси пошиті з незвичайної тканини - вона має срібні волокна.

Ідея спеціальної білизни для сильної статі належить засновнику Spartan Артуру Менару. Поштовхом до її створення стала заява американських лікарів із Клівленда, що смартфони, які носять в кишенях, можуть бути небезпечні для здоров'я чоловіків, передає gogetnews.

Тканина, з якої шиють білизну, є певного роду електромагнітним щитом. Тканина на 35% складається зі срібних волокон. Вони блокують 99% випромінювання радіохвиль. Срібні волокна утворюють клітку Фарадея також відому як "щит Фарадея". У 1836 році її створив англійський фізик і хімік Майкл Фарадей для екранування апаратури від зовнішніх електромагнітних полів. Має вигляд клітки, зробленої зі струмопровідного матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили інноваційну піжаму для відновлення сил

"Spartan - це стильні високотехнологічні труси-шорти, покликані захистити від радіохвиль статеві органи їхніх власників", підкреслюють творці білизни. Чоловічі труси мають 6 розмірів.

Spartan збирає кошти на випуск білизни на сайті Kickstarter. Екземпляр трусів коштує 38 євро. Поставки Spartan планують почати з червня цього року.

У Німеччині створили нижню білизну, оснащену сигналізацією і кодовим замком. Вона призначена захищати жінок від сексуального насильства.

Зараз ви читаєте новину «Створили білизну, яка захистить від радіохвиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути